Младежки Вестник

Зоомикс  в Минерални бани

 

В празник за децата от Минерални бани се превърна представянето на първия брой на цветния комикс „Зоомикс”, който се издаде по проект „Зелени в действие”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО по финансовия механизъм на ЕИП 2009-2014 г.

 

Пред учениците от начален курс и горен курс  на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров” в Минерални бани,  доброволци от екипа на изданието представиха първия брой.  Младежи от организации те „Млад репортер” и Алианс за регионално развитие и сътрудничество говориха за целите  – да опознаваме  и опазваме редките видове животни и да знаем за  тяхното значение в природата.  Йоан Тендафилов – ученик от 6 клас в ОУ „Св. Кл. Охридски” в Хасково – доброволец по проекта,  представи  пред  връстниците си любопитни факти за защитените видове животни, които се срещат в  Хасковска област. Интерес предизвика разказа му за белоглавия лешояд. От публиката се получиха няколко въпроса за сухоземните костенурки, които децата срещат в  населеното място и трябва да опазват.

 

Учителите  също се включиха в представянето. Те написаха в Книгата за впечатления на проекта „Зелени в действие”, че с интерес ще очакват следващите издания на комикса. „Децата трябва да разбират природата, за да я опазват и живеят в хармония с нея” -сподели в книгата   Иван Райков от Общинската администрация .

 

Доброволците по проекта  Хели, Дани, Йоан и Иван раздадоха на всички, които дойдоха на представянето,  по един брой от комикса „Зоомикс”, както и бонбони и сладки.

 

Comments are closed.

 • Архив

 • Колектив

  Отговорен редактор:
  Дани Стоянова

  Заместник редактор:
  Константин Костадинов

  Редакционна Колегия:
  Волен Русев
  Цветелина Василева
  Константин Костадинов

 • Контакти

  Адреси:

  София – ул. “Румен войвода”
  Пловдив – ул. “Победа”
  Варна – ул. “Панагюрище”
  Хасково – бул. “Раковски”

  Телефон: 0888476763

  e-mail:ngoyoungreporter@gmail.com
  prycenter@mail.bg