Младежки Вестник

Зоомикс  в Димитровград

 

Димитровград стана поредна спирка от представянето на новото издание „Зоомикс” , финансирано в рамките на Проект Зелени в действие по програмата за подкрепа на НПО по финансовия механизъм на ЕИП 2009 – 2014 .

На площада пред Общинския детски и младежки център бе разположена рекламната шатра на „Зелени в действие” В нея доброволците от Сдружение „Млад репортер” бяха донесли  първото издание на „Зоомикс и бяха подготвили интересни беседи за децата. Нашите  домакини от Детския и младежки център на Димитровград се включиха в информационна кампания, като младежи от  Общинския  младежкия парламент участваха в раздаването и разпространението на комикса.  Доброволците от „Зелени в действие”  разказаха пред посетителите за  целите на проекта да опознаем редките животните по нашите места и да ги опазваме. Всеки месец в Зоомикс ще се представя по един защитен животински вид, който ще е главен герой на броя.  По проекта „Зелени в действие” ще се финансират 12 книжки. Посетителите на нашия информационен пункт се запознаха с историята на главния герой на комикса Видрата, както и получиха по един цветен календар в броя за 2015 г.

            В книгата за впечатления Теодора Георгиева – ръководител на Общинския младежкия  парламент написа „Страхотна инициатива! Желая ви успех в прекрасното начинание”

„Желаем ви успех в начинанието. Вие вече направихте нещо значимо.” – писа димитровградчанин в книгата за впечатления.

Участниците от Школата по етнография на Общинския детски и младежки център също посетиха нашият щанд и получиха  първия брой на комикса.

В Димитровград, като и в Минерални бани  намерихме много нови приятели,  които ни подкрепят и ще очакват с интерес всеки брой от комикса „Зоомикс”.

 

Клуб „Млад репортер”

Categories: Без категория

Comments are closed.

 • Архив

 • Колектив

  Отговорен редактор:
  Дани Стоянова

  Заместник редактор:
  Константин Костадинов

  Редакционна Колегия:
  Волен Русев
  Цветелина Василева
  Константин Костадинов

 • Контакти

  Адреси:

  София – ул. “Румен войвода”
  Пловдив – ул. “Победа”
  Варна – ул. “Панагюрище”
  Хасково – бул. “Раковски”

  Телефон: 0888476763

  e-mail:ngoyoungreporter@gmail.com
  prycenter@mail.bg