Младежки Вестник

Откриване на фестивала с класически концерт Осмият Международен младежки фестивал „Музите” стартира с два концерта, които дадоха заявка, че тазгодишното му издание ще събере отново най-доброто в областта на младежкото творчество. „Музите” се утвърдиха като място, където се представят новите творчески постижения и търсения на млади таланти от различни видове изкуства.
Първият концерт бе класическа музика. Участваха студенти по музика от Виенския университет. В препълнената с публика Актова зала на Читалище „Отец Паисий” се представиха Клара Шуман – флейта, Димчо Величков – пиано и Христина Лазарова – оперно пеене. Талантливите изпълнители завладяха аудиторията както с класически произведения, така и с творби на български композитори.
Веднага след тях на сцената на летния театър “Аполония” започна рок-концерта на интернационалната банда P S S, съставена от млади музиканти от България и Гърция. Хубав рок, пироефекти и много настроение завладя летния театър „Аполония”.

Културни прояви ще има всяка вечер до края на фестивала на 15 юли.

Програмата за събота 06.07.2013

Днешната програма включва Пленер от раздел „Изобразително изкуство, приложно и фото изкуство”, който ще се състои в Художествената галерия от 13 до 17 часа.
Официалното откриване на фестивала ще започне с Дефиле на участниците по улиците на Созопол от 19 часа. От 20 часа на сцената на летния театър „Аполония” ще се проведе официалната церемония за старта на фестивала, последвана от концерт на участниците от различните видове изкуства.

Comments are closed.

 • Архив

 • Колектив

  Отговорен редактор:
  Дани Стоянова

  Заместник редактор:
  Константин Костадинов

  Редакционна Колегия:
  Волен Русев
  Цветелина Василева
  Константин Костадинов

 • Контакти

  Адреси:

  София – ул. “Румен войвода”
  Пловдив – ул. “Победа”
  Варна – ул. “Панагюрище”
  Хасково – бул. “Раковски”

  Телефон: 0888476763

  e-mail:ngoyoungreporter@gmail.com
  prycenter@mail.bg