Младежки Вестник

През слънчевия първи март доброволците от Клуб „Репортер” при Младежкия център подеха инициатива, с която да зарадват гражданите на Хасково. Младежите раздаваха мартеници и рекламни материали за програмата на Общината за залесяване.
Нашата информационна акция за честване на 120 години от озеленяването на града започна от площад „Общински”. Там раздадохме тематични мартеници с четирилистни детелини и информационни материали за предтоящите през годината кампании за отбелязване на юбилея. Най-зарадвани бяха майките и техните малчугани, които харесаха ръчно изработените от нас и от младежите от Младежкия парламент четирилистни детелини и мартеници. По-срамежливите минувачи не пожелаха мартеници, но изслушаха с внимание кога ще има акции по залесяване. Други граждани пък с готовност позираха пред обективите на репортерите. Имаше и хора, които се учудиха, че озеленяването на Хасково датира от преди 120 години. Не мина без питания от рода на това ще искаме ли пари срещу мартениците и когато отговаряхме, че ги раздаваме безвъзмездно, минувачите бяха приятно учудени. И ние самите бяхме изненадани, когато доброжелателни хора ни подаряваха мартенички и ни пожелаваха да сме живи и здрави, румени и засмени и все така готови за приятни и изненадващи акции в града. Това пък извикваше широки и искрени усмивки по лицата ни и предизвикаше само хубави емоции.
Не спряхме с раздаването на добро настроение само из улиците. Посетихме и Дневния център за възрастни хора. Там отново имаше изненада за нас. Посрещна ни баба Мара, облечена с костюм на Баба Марта, подари ни мартенички и ни приветства с прегръдки и песни. Ние разказахме и на обитателите на дневния център за програмата за юбилея и предстоящите акции през годината. Роди се идеята домуващите да се включат в програмата 120 години озеленяване в Хасково, като оформят цветни кътове в парковото пространство пред сградата им.
Мартенският празник стана още по-слънчев и хубав с нашата инициатива, защото не само, че информирахме гражданите за озеленяването на града ни, но и им пожелахме приятен ден, закичвайки ги с ръчно изработени уникални мартенички.

Пламена Ангелова,
Клуб Репортер – Младежки център Хасково

Comments are closed.

 • Архив

 • Колектив

  Отговорен редактор:
  Дани Стоянова

  Заместник редактор:
  Константин Костадинов

  Редакционна Колегия:
  Волен Русев
  Цветелина Василева
  Константин Костадинов

 • Контакти

  Адреси:

  София – ул. “Румен войвода”
  Пловдив – ул. “Победа”
  Варна – ул. “Панагюрище”
  Хасково – бул. “Раковски”

  Телефон: 0888476763

  e-mail:ngoyoungreporter@gmail.com
  prycenter@mail.bg