Младежки Вестник

От 29 май до 2 юни 2013 г. в община Созопол ще се проведе фестивал „Созополис”. Събитието, което се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., по проект „Изминати/бъдещи пътища”, дог. №BG161PO001/1.1-10-2010/027 е изцяло иновативно за Общината и в него е включено провеждането на два конкурса. В рамките на фестивала се организира литературен конкурс за млади автори. Тема на конкурса e „Откровено за Созопол”
Конкурсът се организира в два раздела:
-проза ( есе или разказ до 1 000 думи)
-поезия
Приемат се творби на участници от цялата страна, разделени в две възрастови категории:
1. до 18 години
2. до 40 години
Участниците могат да кандидатстват и в двата раздела с по 2 творби. Същите, както и снимка на автора, да се изпращат като прикачени файлове по електронен път до община Созопол на e-mail: konkurs_sozopol@abv.bg. В текста на писмата да се съдържат имената на автора, неговата възраст, местоживеене (град, село) и телефон за контакт. В поле “Относно” (Subject) да се изписва “Младежки литературен конкурс – Созополис”
Всички творби трябва да отговарят на задължителното условие до обявяване на резултатите от конкурса да не са публикувани в печатно или интернет издание. Няма да бъдат оценявани творби, които преди обявяването на резултатите от конкурса са публикувани и са достъпни в интернет или на хартиен носител.
Организаторите си запазват правото да публикуват творбите след приключване на конкурса с цел популяризиране на проекта.
Текстовете да се изпращат до 25.05.2013 г. Всеки от участниците в конкурса ще получи на посочен от него електронен адрес съобщение че творбите му са пристигнали успешно. Творбите се оценяват от професионално жури.
Отличените на първите места в двата раздела (проза и поезия) ще получат награди, които ще бъдат връчени на 02.06.2013 в Амфитеатър Аполония, Созопол. Имената на наградените ще бъдат публикувани на официалния сайт на община Созопол.
Всички участници получават диплом.
Избрани текстове ще бъдат отпечатани в специално издание след провеждането на Фестивал “Созополис” – 2013.

Comments are closed.

 • Архив

 • Колектив

  Отговорен редактор:
  Дани Стоянова

  Заместник редактор:
  Константин Костадинов

  Редакционна Колегия:
  Волен Русев
  Цветелина Василева
  Константин Костадинов

 • Контакти

  Адреси:

  София – ул. “Румен войвода”
  Пловдив – ул. “Победа”
  Варна – ул. “Панагюрище”
  Хасково – бул. “Раковски”

  Телефон: 0888476763

  e-mail:ngoyoungreporter@gmail.com
  prycenter@mail.bg