Младежки Вестник

В град Банкя от първи до седми юли се проведе международен младежки проект с подкрепата на Еразъм+ на тема „Здрави европейци“. В него участваха 36 ученици и студенти на възраст от 16 до 24 години от България, Румъния и Малта.

Основната цел на проекта бе да популяризира физическата активност и спорта, уменията и знанията за водене на здравословен начин на живот, изразяване на активни социални позиции и самореализация.

По време на обмена се изнасяха различни презентации свързани със здравословния начин на живот. Участие в тях освен младежите взе и д-р Тодор Стойков – еднокринолог, който  по-задълбочено разказа и даде много полезни съвети от професионална гледна точка.

Участниците посетиха  общината на район Банкя и Туристическия информационен център  в град Банкя, където нейните служители разказаха за историята, забележителностите и обичаите в града. Участниците бяха поздравени от зам. кметът Пламен Симеонов, който сподели, че именно Банкя е мястото, където е най- естествено да се провеждат здравословни и спортни инициативи, защото в миналото са наричали града „Здравницата”  на България.

Обменът  включваше освен презентации и проекти, които бяха изготвени от младежите- много уоркшопове, дискусии, като особено внимание се обърна на спорта. Организирани бяха състезания с награди като състезателните спортове бяха тенис, футбол и  плуване.

Последният ден беше прекаран в столицата, където младежите посетиха Народното събрание. В Парламента бяха посрещнати от депутата Евгения Ангелова от хасковски избирателен район и участник в комисията по външна политика. Също така направиха обиколка на София, видяха голяма част от забележителностите и емблематичните столични места.

Проектът завърши успешно и участниците ще отнесат по родните си места много положителни емоции и нови знания.

Магдалена Димитрова – участник в проекта и студент по журналистика в СУ „Кл. Охридски”

Categories: Литература

Comments are closed.

 • Архив

 • Колектив

  Отговорен редактор:
  Дани Стоянова

  Заместник редактор:
  Константин Костадинов

  Редакционна Колегия:
  Волен Русев
  Цветелина Василева
  Константин Костадинов

 • Контакти

  Адреси:

  София – ул. “Румен войвода”
  Пловдив – ул. “Победа”
  Варна – ул. “Панагюрище”
  Хасково – бул. “Раковски”

  Телефон: 0888476763

  e-mail:ngoyoungreporter@gmail.com
  prycenter@mail.bg