Младежки Вестник

Инициативата ни съвместно с Дома за стари хора – Кенана беше планирана още при старта на програмата „120 години озеленяване в Хасково”. През март бяха поставени плакати в математическата и езиковата гимназии в Хасково. Тогава съобщихме за инициативата „На Цветница с цвете в ръка”. Всеки можеше да се включи, като дари цвете за дома за стари хора, гр.Хасково. Много доброволци взеха участиие в кампанията, част от „120 години озеленяване в Хасково”.
Сутринта на 6 април, се събрахме заедно – доброволци и общинари, с идеята да се дарят събраните растения на възрастните хора. Директорът на Дома Вълко Пехливанов и директорът на дирекция Социални дейности от Община Хасково – Стоянка Перчемлиева, изразиха своята съпричасност към идеята, като се присъединиха към акцията. В Дома възрастните хора ни посрещнаха тържествено. Ние подарихме на всеки от домуващите над 60 саксийни цветя, с които да се освежи интериора.
Обитателите се зарадваха на дарените цветя от Общината и от доброволците на клуб „Репортер” и обещаха да се грижат за новите си придобивки с много любов. Имаше и подготвена програма от домакините – изпълнение на пиано, което особено се хареса на всички.

Вълко Пехливанов – директорът на Дома за стари хора – Кенана ни информира, че неговата организация съществува вече 25 години, в момента има 182 домуващи .


Дани Стоянова, Весела Маврова, Евгени Иванов, Диляна Крушкова , Десислава Щерева.
Снимки: Слави Костадинов и Георги Педев.
Клуб „Репортер”

Comments are closed.

 • Архив

 • Колектив

  Отговорен редактор:
  Дани Стоянова

  Заместник редактор:
  Константин Костадинов

  Редакционна Колегия:
  Волен Русев
  Цветелина Василева
  Константин Костадинов

 • Контакти

  Адреси:

  София – ул. “Румен войвода”
  Пловдив – ул. “Победа”
  Варна – ул. “Панагюрище”
  Хасково – бул. “Раковски”

  Телефон: 0888476763

  e-mail:ngoyoungreporter@gmail.com
  prycenter@mail.bg