Младежки Вестник

Поредният триумф на Таня Николаева Топачарова в открития турнир по прескачане на препятствия в Божурище. Тя се състезава по конен спорт от 15 години. Това талантливо момиче ни накара да се гордеем със страната си като отново показахме, че България ражда шампиони.

Таня се състезава за спортен клуб по конен спорт „Марек“ София, като неин треньор е Светлин Иванов. Името на коня на победителката е Виктор, което в превод от латински, също означава победител.

На 06-1 юли се проведе 28-то най- престижно конно състезание в България за купа CSI в Божурище. Вече 30 години България е домакин на международния турнир в конния спорт. Новата конна база „Ген. Крум Лекарски“ в Божурище, отговаряща на всички европейски стандарти в този спорт, събра за девета поредна година участниците за световната купа.

Младата звезда Таня, спечели сребърния тур, като два поредни дни взе първи места от общо три. Надпреварата беше трудна. В категорията на състезателката имаше общо 50 участника,като наравно се състезаваха мъже и жени, без ограничение във възрастта, от 10 държави, сред които Унгария, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония, Украйна и др.

Когато такова велико животно и човек се състезават в едно, красотата и насладата си заслужават нашето внимание. Адмирации за това смело момиче- Таня Н. Топачарова, за смелостта, за бойният ѝ дух и за победите. С нетърпение очаквам следващото конно състезание, защото знам, че българският химн отново ще звучи в чест на българските коне и ездачи.

Не на последно място да добавим, че Таня е администратор на нашият сайт и е студентка в НБУ специалност Информатика и компютърни науки. Да ѝ пожелаем успехи в спорта и в науката.

текст Лилия Църнова

снимки Ивайла Каменова

администратор Таня Топачарова

 

Comments are closed.

 • Архив

 • Колектив

  Отговорен редактор:
  Дани Стоянова

  Заместник редактор:
  Константин Костадинов

  Редакционна Колегия:
  Волен Русев
  Цветелина Василева
  Константин Костадинов

 • Контакти

  Адреси:

  София – ул. “Румен войвода”
  Пловдив – ул. “Победа”
  Варна – ул. “Панагюрище”
  Хасково – бул. “Раковски”

  Телефон: 0888476763

  e-mail:ngoyoungreporter@gmail.com
  prycenter@mail.bg