Младежки Вестник

В рамките на тържествата, посветени на Деня на гр. Хасково, Младежки център организира на 5 септември на площад „Свобода” празник „Младежка работилница”. Всички формации на центъра представиха пред гражданите и гоститe на града различни дейности.
Сцената на площада бе достъпна за всички музикални таланти, които пожелаха да опитат караоке. Домакини на музикалната работилница са певците от ДВГ „Орфейче” и Детски хор „Орфей”.
Любителите на фолклора се хванаха на хоро с танцьорите от ДТА „Южняче”. Най-добрите малки изпълнители имаха възможност да облекат фолклорни костюми и да участват с тях в своеобразно ревю на сцената на площад „Свобода”.
Театралите от Театралната школа рисуваха фейс – пейтинг на желаещите минувачи.
Астрономите показваха как се изработват слънчеви часовници. Професионален телескоп даваше възможност за наблюдение на слънцето. Школата по етнография имаше работилница за изработка на бижута и кукли.
Младежите от клуб „Репортер” отразяваха събитието с фотоснимки и анкетираха посетителите заедно с младежите от Общински младежки парламент.
Доброволците към Превантивно- информационен център по наркотични вещества раздаваха информационни брошури и бяха на разположение за допълнителна информация за дейността на ПИЦНВ.
Събитието завърши с концерт на формациите на Младежкия център.

Leave a Reply