Младежки Вестник


С награда от Mладежки литературен конкурс „Откровено за Созопол”, организиран от Община Созопол и сдружение „Музите” се завърнаха участници от Клуб Репортер при Младежки център. Дани Иванова спечели награда за отлично представяне в раздела за есе, а Десислава Ангелова бе наградена за добро представяне в раздел стихотворение. Литературният конкурс бе в три категории стихове, разкази и есета, които да не са публикувани до момента. Участниците бяха на възраст от 8 до 26 години от различни градове на страната – София, Добрич, Хасково, Бургас и Созопол. Отличените автори получиха Диплом, предметни награди и лично благодарствено писмо от кмета на Созопол Панайот Рейзи за участието в конкурса. По време на церемонията отличените автори прочетоха творбите си пред публиката в Созопол и получиха много аплодисменти. Сред журито на младежкия литературен конкурс бе писателката Кина Къдрева и Даниела Стоянова ръководител на Клуб Репортер при Младежкия център.

В рамките на провеждането на иновативният фестивал „Созополис”, част от който бе и литературния конкурс, бяха поканени за участие още членове на клуб Репортер, които отразяваха фестивала от деца за деца. Това иновативно културно събитие се реализира от Сдружение „Музите” от София с ръководител Христина Кръстева. По поръчка на Общината в Созопол, която изпълни проект ,,Изминати бъдещи пътища” по Оперативната програма „Регионално развитие”. Младежите от Репортер бяха и сред учредителите на Клуб „Приятели на Созопол”, който се създаде в рамките на Фестивала „Созополис” по идея на г –жа Христина Кръстева.
Според ръководителя на Клуба Даниела Стоянова фестивалът „Созополис” събра най-доброто от формациите за деца от страната и дните на фестивала превърнаха Созопол в столица на изкуството за деца. Доказателство за това са огнените спектакли на театър „Жар” от София, танците на формация „Петлите”, ателиетата за малки художници с техника ебру и изложба на техните картини, акцията за украса на най-дългата гирлянда в центъра на стария град и др. Благодарим на г-жа Кръстева, че ни направи част от това уникално културно събитие.

Comments are closed.

 • Архив

 • Колектив

  Отговорен редактор:
  Дани Стоянова

  Заместник редактор:
  Константин Костадинов

  Редакционна Колегия:
  Волен Русев
  Цветелина Василева
  Константин Костадинов

 • Контакти

  Адреси:

  София – ул. “Румен войвода”
  Пловдив – ул. “Победа”
  Варна – ул. “Панагюрище”
  Хасково – бул. “Раковски”

  Телефон: 0888476763

  e-mail:ngoyoungreporter@gmail.com
  prycenter@mail.bg